Rasvijetljeno razbojništvo nad radnikom pilane u Gračanici

 

Službenici OKP PU Gračanica su u saradnji sa krim. policijom PS Gračanica i PS Doboj – Istok, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela "Razbojništvo", koje je izvršeno 27.09.2012.godine nad radnikom pilane u Gračanici Dž.H., rođen 1965.godine, otkrili i lišili slobode izvršioce navedenog KD-a, a radi se o M.A., rođen 1987.godine i N.H., rođen 1992.godine, oba nastanjena na području općine Doboj-Istok i A.V., rođen 1989.godine iz Gračanice.


Nad navedenim licima je dana 02.10.2012.godine u službenim prostorijama PU Gračanica izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su isti uz izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Takođe, protiv M.A. je podnešen i Izvještaj nadležnom Tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Teške krađe", 05.09.2009.godine na štetu navedene pilane, kada je otuđen računar sa pratećom opremom, dvije motorne pile i dr.

Prilikom rasvjetljavanja KD razbojništva, pronađeni su i izuzeti otuđeni predmeti: računar, LCD monitor, mašina za čeličnu lastru i dr., koji će biti vraćeni vlasniku.

7:13