Svečano obilježen 22. maj – Dan policije TK-a

       

Svečano obilježavanje 22. maja - Dana policije Tuzlanskog kantona, započelo je polaganjem cvijeća na spomen-obilježje poginulim pripadnicima policije, ispred zgrade sjedišta MUP TK-a u Tuzli, nakon čega je upriličena centralna svečana manifestacija u SKPC "Mejdan" u Tuzli, kojoj su pored službenika MUP TK-a, prisustvovali brojni predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona i Općina TK-a,  predstavnici Agencija za provođenje zakona u BiH i drugi brojni saradnici, predstavnici medija, učenici osnovnih i srednjih škola iz Tuzle i građani.


 

 

U oficijelnom dijelu programa, nakon svečanog postrojenja jedinica službenika MUP TK-a, prisutnima su se obratili ministar unutrašnjih poslova Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, nakon čega je upriličena dodjela vrijednih policijskih priznanja: zlatna policijska značka koja je dodijeljena Enesu Salihbegoviću, samostalnom inspektoru i srebrena policijska značka, koja je dodijeljena Miralemu Malkiću, samostalnom inspektoru, zatim uručenje zahvalnica za dosadašnju saradnju, podršku u radu Ministarstva i realizaciji zajedničkih projekata: 1. Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, 2. Gospodinu Peteru Schorer,u direktor projekta "Rad policije u zajednici" Švicarske Agencije za razvoj i saradnju, 3. Zoranu Petroviću, predstavniku projekta "Rad policije u zajednici" Švicarske Agencije za razvoj i saradnju, 4. Prof. dr. Enveru Haliloviću - Rektoru Univerziteta u Tuzli, 5. JP SKPC „Mejdan“ d.o.o. Tuzla, direktoru gosp. Stanislav Petrović, 6. Radio televiziji Tuzlanskog kantona, direktoru Adem Azapagić, 7. Zavisnom društvu rudnici "Kreka" d.o.o. Tuzla - Četa za spasavanje rudnika "Kreka".

 

Povodom "22. maja - Dana policije", Odlukom ministra MUP TK-a o dodjeli priznanja, pohvala i nagrada, policijski komesar i ministar unutrašnjih poslova su za postignute rezultate u radu i doprinos u ostvarivanju osnovnih funkcija MUP-a Tuzlanskog kantona u proteklom periodu, novčano nagradili 20  službenika Ministarstva, pismeno je pohvaljeno takođe 20 službenika, dok su tri službenika unaprijeđena  iz čina policajac u čin stariji policajac.

 

Tokom svečane manifestacije, posjetioci su imali priliku pogledati i prigodan kulturno-zabavni program, kao i atraktivnu pokaznu vježbu Jedinice policije za podršku MUP TK-a.

 

Veliki broj službenika policije MUP TK-a je, i ove godine, redovnim i oprativnim radom na terenu obilježilo 22. maj, koji se četrnaest godina obilježava kao Dan policije TK-a, odnosno od 1997. god., kada je na prijedlog Vlade Tuzlansko-podrinjskog kantona, Skupština Tuzlansko-podrinjskog kantona donijela Zakon o unutrašnjim poslovima Tuzlansko-podrinjskog kantona.

 

 

11:14