Učešće službenika MUP-a TK-a u “Maršu mira 2014”

Uz podršku menadžmenta MUP-a TK-a i u saradnji sa Sindikatom policije MUP-a TK-a, oko 50 službenika ovog Ministarstva i članova njihovih porodica, danas se u mjestu Nezuk, općina Sapna, priključilo brojnim učesnicima "Marša mira - Srebrenica 2014", u okviru obilježavanja 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Prije priključivanja drugim učesnicima navedenog pohoda u Nezuku, službenici MUP-a TK-a su se u jutarnjim satima okupili ispred zgrade sjedišta MUP-a u Tuzli, gdje su ih ispratili ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona mr. Midhat Dobrnjić, policijski komesar Fadil Šljivić i predsjednik Sindikata policije MUP-a TK-a Jasmir Šerbečić, koji su dali punu podršku ovom hrabrom i humanom pohodu i zaželjeli svima uspješan dolazak u Potočare.

Takođe, napominjemo da će policijski službenici MUP-a TK-a u okviru svojih nadležnosti, kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista prošla u najboljem mogućem redu.

10:46