Uprava policije – Izvršeni pretresi na više lokacija

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., 28. i 29.9.2022.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Srebrenik, Gradačac, Kalesija i Banovići).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: 5 pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 staklena bočica u kojoj se nalazi tekućina koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 3 tzv. „Jointa“ u kojima se nalazi biljna materija, 1 pvc. vrećica sa neutvrđenim brojem sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke opojne droge, 2 digitalne vage za precizno mjerenje, 2 drobilice za opojnu drogu, 1 ručna bomba M-75 i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv sljedećih lica: S.K., rođen 1986.godine, A.T., rođen 1998.godine, N.N., rođen 1993.godine, S.H., rođen 1970.godine, N.H., rođen 1995.godine i F.S., rođen 1980.godine će nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni odgovarajući Izvještaji.

14:12