Završnica turnira u malom nogometu

U okviru sportskih aktivnosti u povodu 22. maja – Dana policije, danas je u maloj dvorani SKPC "Mejdan" u Tuzli, sa početkom u 08.00 sati, održana završnica  turnira u malom nogometu službenika MUP TK-a, na kojoj je učestvovalo 8 ekipa, koje su na kvalifikacionom turniru (održanom 12.05.2010.godine u Lukavcu)  izborile dalji plasman u završnicu, i to:

-          grupa A:  Jedinica policije za podršku MUP TK-a i Sektor krim. policije MUP TK-a

-          grupa B:  PS Zapad i PS Srebrenik

-          grupa C:  PS Banovići i PS Kalesija

-          grupa D:  PS Gračanica i PS Centar.

 

U polufinale turnira plasirale su se sljedeće ekipe: Jedinica policije za podršku MUP TK-a -  PS Centar (1:2), te PS Zapad - PS Gračanica (1:0), nakon čega je u utakmici za 3. mjesto ekipa PS Gračanica savladala ekipu JP za podršku rezultatom 4:1, dok je ekipa PS Centar u finalu pobijedila ekipu PS Zapad sa rezultatom 3:1.

 

Najuspješnijim ekipama uručeni su prigodni pehari za postignuti uspjeh, kao i najboljem strijelcu turnira, za kojeg je proglašen Muharem Numanović, službenik policije PS Centar (PU Tuzla) koji je tokom turnira postigao 7 golova.

 

Takođe, povodom obilježavanja 22. maja – Dana policije, ekipa MUP TK-a će dana 20.05.2010. godine sa početkom u 16,30 sati na stadionu "Tušanj" u Tuzli, odigrati revijalnu nogometnu utakmicu sa FK "Sloboda" (igrači preko 35 godina), čime će ujedno biti i završene sportske aktivnosti.

 

13:41