UHAPŠEN VIŠESTRUKI IZVRŠILAC KD-a

Dana, 27.01.2010.godine MUP TK-a je Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijelo Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu protiv A.Dž., rođen 1984. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pet krivičnih djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238., stav 1. KZ FBiH.


Naime, službenici Odjeljenja za posebne namjene MUP TK-a su došli do operativnih saznanja da postoje osnovi sumnje da A.Dž. iz Tuzle, vrši preprodaju opojne droge "Marihuana–Skank" određenim licima na području Tuzle. S tim u vezi, dana 27.01.2010.godine oko 08,40 sati u Tuzli u TC Sjenjak, lišen je slobode A.Dž., nad kojim je, uz saradnju službenika policije PS Istok, izvršen pretres, kao i pretres stana kojeg A.Dž. koristi, a na osnovu naredbe Općinskog suda Tuzla i uz saglasnost kantonalnog tužioca.

Prilikom pretresa kod A.Dž. je pronađena izvjesna količina novca i dr. predmeta, dok je pretresom sprata u haustoru gjde isti stanuje, u jednoj od saksija pronađena najlonska kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuana-Skank", koja je dostavljena na vještačenje u krim. tehniku MUP TK-a, o čemu je dobiven pozitivan nalaz i mišljenje vještaka na opojnu drogu Marihuana–Skank, ukupne mase od oko 21,12 grama.

A.Dž. je dana 28.01.2010. godine predat nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzla na dalje postupanje.

 

11:42