Dvije osobe predate nadležnom Tužilaštvu zbog više krivičnih djela Teške krađe

Policijski službenici Uprave policije MUP TK - PU Tuzla su, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, u saradnji sa policijskim službenicima PU Lukavac, došli do saznanja o mogućim počiniocima više krivičnih djela, a radi se o A.S., rođen 1985.godine i D.Ž., rođen 1988.godine, oba iz Lukavca.

Dana, 13.11.2014.godine A.S. i D.Ž. su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su, u proteklom periodu, na području Tuzle i Lukavca počinili više krivičnih djela Teške krađe.

Nakon kriminalističke obrade, A.S. i D.Ž. su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da su, udruženo ili pojedinačno, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili ukupno sedam krivičnih djela Teške krađe - provala u kuće na području Tuzle, u vremenskom periodu od mjeseca oktobra do mjeseca novembra 2014.godine.

U navedenim krivičnim djelima predmet otuđenja bili su tehnički uređaji, novac, nakit, oružje i dr. Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen oštećenim vlasnicima, dok se nastavlja daljnji rad na pronalasku ostalih otuđenih predmeta.

 

16:58