Dogovorene aktivnosti za provođenje preventivne akcije “Školska patrola”

(29.03.2012.) Danas je u prostorijama MUP TK-a održan radni sastanak v.d. policijskog komesara TK-a, rukovodstva  PU Tuzla  i službenika policije zaduženih za  rad u zajednici sa predstavnicima JKP „Saobraćaj i komunikacije – Tuzla“ i Aktiva direktora osnovnih škola Tuzla, s ciljem nastavka saradnje i provođenja preventivne akcije "Školska patrola" na području općine Tuzla u mjesecu aprilu 2012.godine.


 

Naime, radi se o preventivnim aktivnostima policije koje se provode u sklopu implementacije projekta "Rad policije u zajednici - RPZ", odnosno jednog od ciljeva koji je utvrđen Planom i programom Uprave policije za 2012.godinu, a koji se odnosi na unapređenje partnerskih odnosa s društvenom zajednicom kroz realizaciju projekta Rad policije u zajednici.

 

Na današnjem sastanku, dogovorene su konkretne zajedničke aktivnosti za provođenje akcije "Školska patrola", koje će biti usmjerene na zaštitu djece kao najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju i poboljšanje ukupnog stanja sigurnosti u saobraćaju.

12:57