Dva lica lišena slobode zbog više krađa

Dana, 27.05.2017.godine službenici PU/PS Gračanica su lišili slobode A.M., rođen 1973.godine i A.G., rođen 1974.godine, oba iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su prethodno počinili krivično djelo Krađa alkoholnog pića iz bau centra u Gračanici. Naime, lice A.M. je od strane radnika ovog centra nakon izvršene krađe sustignuto i zadržano do dolaska policije, dok je drugo lice A.G. policija nakon izvršene opservacije dijela magistralnog puta Tuzla – Doboj pronašla u putničkom motornom vozilu.

Oba lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je vozilo dovezeno u krug PS Gračanica radi vršenja pretresa. Prilikom pretresa u vozilu je pronađena i privremeno oduzeta određena količina raznih odjevnih predmeta i prehrambenih artikala, koji su najvjerovatnije otuđeni u proteklom periodu iz različitih prodajnih objekata (tržni centar u Gračanici, dva butika u Tuzli, tržni centar i butik u Živinicama).

Takođe, u navedenom vozilu su pronađeni i izuzeti predmeti za koje se sumnja da su korišteni za izvršenje pomenutih krivičnih djela (uređaj koji bi mogao biti korišten za ometanje alarmnih sistema, plastični uređaji za aktiviranje alarma tzv. „zujalice“ s ključem za iste i drugi predmeti).

Službenici OKP PU-PS Gračanica su nakon kriminalističke obrade, navedena lica uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krađa, predali nadležnom Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

14:50