Edukativna radionica za učenike JU „Mješovita srednja škola” Gradačac

Dana, 17.11.2011. godine službenici Odjeljenja za borbu protiv maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici MUP-a TK su, radeći na realizaciji Operativnog plana, koji se odnosi na sprovođenje preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delinkvencije u srednjim školama TK-a,  s ciljem poboljšanja sigurnosti učenika i nastavnika u obrazovno vaspitnim ustanovama, održali preventivnu radionicu za učenike JU Mješovita srednja škola "Hasan Kikić" Gradačac.


 

Navedena radionica održana je u dva termina za oko 180 učenika navedene škole, koji su uzeli aktivno učešće u istoj, što je za rezultat imalo povećenu zainteresovanost i pozitivnu reakciju u pogledu razjašnjavanja brojnih dilema, shodno temama radionice.

 

Teme radionice su bile: trenutno stanje maloljetničkog prestupništva u Tuzlanskom kantonu, uloga policije i drugih institucija u prevenciji i suzbijanju maloljetničkog prestupništva, faktori rizika, kreativno rješavanje konflikta, upoznavanje sa UN-ovom Konvencijom o pravima djeteta i sl.

 

Današnjoj radionici prisustvovao je i službenik PS Gradačac zadužen za Rad policije u zajednici.

 

U narednom periodu službenici MUP-a TK Odjeljenja za borbu protiv maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici nastavit će sa sprovođenjem preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delinkvencije u srednjim školama na području nadležnosti MUP-a TK.

14:43