Održano edukativno predavanje za učenike JU “MSŠ” Tuzla

 

Službenici Odjeljenja za borbu protiv maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici MUP-a TK su danas (23.04.2012.godine), radeći na realizaciji Operativnog plana na sprovođenju preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delinkvencije u srednjim školama TK-a, održali edukativno predavanje za učenike JU "Mješovita srednja škola" Tuzla, u cilju poboljšanja sveukupne sigurnosti učenika i nastavnika.


 

Radionici je prisustvovalo 40 učenika navedene škole, kao i službenik PS Zapad – PU Tuzla, zadužen za rad sa zajednicom – RPZ.

 

Ovom prilikom, učenici su upoznati sa krivčno-pravnim aspektima maloljetničke delinkvencije, postupanju policije prema maloljetnicima, krivično-pravnoj zaštiti djece i maloljetnika, s akcentom na problematiku lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u školama.

 

U narednom periodu službenici Odjeljenja za borbu protiv maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici MUP-a TK nastavit će sa sprovođenjem preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delinkvencije na području  Tuzlanskog kantona.

12:32