Identifikovani izvršioci krivičnih djela na području Srebrenika

Službenici OKP PU Gradačac-PS Srebrenik su u saradnji sa službenicima policije PU Lukavac i PU Gračanica, u sklopu pojačanih mjera na otkrivanju izvršilaca krivičnih djela teških krađa identifikovali izvršioce krivičnog djela „teške krađe“ (počinjeno 12.02.2012.godine nad auto-radionicom i pomoćnim objektom u mjestu Sladna, općina Srebrenik, kojom prilikom je otuđen jedan agregat, 4 aluminijske felge, 3 auto CD plejera i dr. predmeti), a radi se o: M.A., rođen 1973.godine, Č.M. rođen 1991.godine, H.A. rođen 1983.godine i N.A., svi sa područja općine Lukavac.


 

Shodno prikupljenim operativnim saznanjima, obavljen je razgovor s osumnjičenim Č.M. i H.A, kojom prilikom su isti u cjelosti priznali i opisali način izvršenja navedenog krivičnog djela.

Otuđeni predmeti iz navedenog KD-a su pronađeni i vraćeni vlasniku, dok će od strane službenika OKP PU Gradačac-PS Srebrenik, biti  nastavljene radnje na dokumentovanju ovog događaja.

 

Takođe, službenici OKP PU Gradačac-PS Srebrenik su u saradnji sa službenicima OKP PU Gračanica identifikovali i izvršioce KD-a „teške krađe“ – otuđenja putničkog motornog vozila „Golf“ izvršenog dana 10.01.2012.godine u Srebreniku, a radi se o M.D. rođen 1989.godine i B.S., rođen 1987.godine, oba nastanjena na području općine Gračanica.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD-o „teške krađe“ protiv identifikovanih izvršilaca će biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla, dok je pronađeno vozilo vraćeno vlasniku.

 

8:03