Izvršeni pretresi na području općina Kalesija i Tuzla

Službenici Sektora krim. policije MUP TK-a i OKP PU Kalesija su postupajući po naredbi Općinskog suda Kalesija, dana 02.03.2012.godine, izvršili pretres porodičnih kuća i putničkih motornih vozila na području općine Kalesija, kojom prilikom su pronašli i izuzeli 3 pištolja, 1 ručnu bombu i određenu količinu municije.


 

Naime, prilikom pretresa porodičnih kuća, pomoćnih objekata i pmv. korisnika R.I., rođen 1961.godine i A.S., rođen 1968.godine, na području općine Kalesija, pronađena su i izuzeta dva pištolja i 16 kom. municije, dok je pretresom porodične kuće, pomoćnih objekata i pmv. vl. I.S., rođen 1966.godine nastanjen na području općine Kalesija, pronađen 1 automatski pištolj, 1 ručna bomba i jedan okvir automatske puške sa trideset (30) metaka.

 

Dana, 02.03.2012.godine nad navedenim licima je u prostorijama MUP TK-a izvršena kriminalistička obrada, dok će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljeni odgovarajući izvještaji.

 

Istog dana, službenici OKP PU Tuzla, PS Istok, PS Centar, PS Zapad i Jedinice policije za specijalnu podršku MUP TK-a su postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, na četiri lokacije, na području općine Tuzla izvršili pretrese stambenih objekata i putničkih motornih vozila, kojom prilikom su u stanu u Tuzli koji koristi S.H., rođen 1992.godine, pronašli i izuzeli dva LCD monitora, dva metalna nosača i dr. predmete.

 

U vezi navedenog, službenici policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih događaja, kao i kriminalističku obradu određenih lica.

13:55