Kalesija – Održano preventivno predavanje

 

Dana 10.04.2012. godine službenici Odjeljenja za borbu protiv maloljetničke delinkvenciju i nasilja u porodici MUP TK-a,  su radeći na realizaciji na sprovođenju preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delikvencije u srednjim školama na području Tuzlanskog kantona, u cilju poboljšanja sveukupne sigurnosti učenika i nastavnika u obrazovno vaspitnim ustanovama održali radionicu (edukativno predavanje) u JU "Mješovita srednja škola" Kalesija.


 

Predavanju je prisustvalo oko 80 učenika navedene ustanove, kojom prilikom su nastavnici i učenici upoznati sa krivično-pravnim aspektima maloljetničke delikvencije, postupanju policije prema maloljetnicima, krivično pravnoj zaštiti djece i maloljetnika, a akcenat je stavljen na problematiku lažnih dojava- o postavljenim eksplozivnim napravama u školama.

 

Tokom realizacije radionice učešće je uzeo i službenik PS Kalesija zadužen za rad policije u zajednici.

 

Takođe, u narednom periodu službenici  Odjeljenja za borbu protiv maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici  MUP TK-a  nastavit će na sprovođenju preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delikvencije u srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

13:17