MUP TK – Sektor krim. policije

Službenici Sektora krim. policije MUP TK-a su operativnim radom, nakon izvršenih brojnih vještačenja, te prikupljenih izjava više svjedoka, u potpunosti rasvijetlili događaj od 29.05.2009. godine, kada  su u porodičnoj kući F.S. u Gračanici, pronađena beživotna tijela Damira Z., rođenog 1988. godine iz Gračanice i Eldara J., rođenog 1985.godine iz Lukavca, a za koje je nakon prikupljenih dokaza sa lica mjesta i rezultata izvršene obdukcije, utvrđeno da je uzrok smrti predoziranje opojnim drogama.


 

Naime, na osnovu do tada prikupljenih podataka, dana 03.06.2009. godine nadležnom Kantonalnom tužilaštvu je podnesen Izvještaj o događaju, nakon čega je nastavljen rad na rasvjetljavanju istog.

 

U vezi navedenog, službenici Sektora krim. policije MUP TK-a su dana 11.02.2010. godine zbog postojanja osnova sumnje da se može dovesti u vezu s navedenim događajem, Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijeli Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima protiv N.Dž.  rođen 1983. godine iz Tuzle, i to krivičnog djela iz člana 238. stav 1 KZ F BiH "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", i krivičnog djela iz člana 239. stav 2 KZ F BiH "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

 

Provjerom od strane službenika SKP MUP-a TK-a je utvrđeno da se N.Dž. od dana 05.12.2009. godine nalazi u KPZ Tuzla na izdržavanju kazne zatvora zbog ranije počinjenih krivičnih djela za koje je pravosnažno osuđen.

13:43