Obavijest

U povodu upita upućenih MUP TK, da je tokom narušavanja javnog reda i mira, dana 06.11.2010. u ugostiteljskom objektu "Timun" u Par Selu, općina Tuzla, navodno od zadobijenih povreda smrtno stradao Božo Čajić, Odsjek za odnose s javnošću MUP TK-a prema trenutno dostupnim informacijama ističe da je:


- Dana, 06.11.2010. godine u Par Selu, općina Tuzla, patrola Policijske stanice Zapad oko 23,25 sati intervenisala je u navedenom ugostiteljskom objektu, i tom prilikom identifikovala pet osoba, koje se mogu dovesti u kontekst narušavanja javnog reda i mira. Radi se o osobama inicijala Ž.K., M.P., J.P., I.Š. i M.P., protiv kojih će biti podnešena prijava o narušavanju javnog reda i mira.

- Na osnovu službene zabilješke policijske patrole, inspektor Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla je nastavio rad na provjeri navoda, te je tom prilikom utvrđeno da je pomenutog dana između 23,30 i 00,00 sati u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla izvršen pregled Bože Čajića, zbog uganuća desnog lakta (na upit medicinskih radnika odgovorio je da je povredu zadobio prilikom pada). Potom je upućen u UKC Tuzla, gdje je izvršen ponovni pregled, tokom kojeg mu je pozlilo, te je prebačen u hirurški šok radi reanimacije. Nažalost, oko 00,47 sati konstatovana je smrt Bože Čajića, te su ljekari, s obzirom da isti nije imao drugih bilo kakvih vidnih povreda na tijelu koje bi ukazivale na nasilje i sl., predložili obdukciju, koju je njegova porodica odbila.

Nastavlja se utvrđivanje okolnosti u vezi navedenog događaja.

 

14:17