OKP PU Tuzla – KD Teška krađa i pronalazak izvršioca

Službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Tuzla) su radeći na rasvjetljavanju krivičnog  djela Teška krađa (otuđenje putničkih vozila), počinjenog od 12.05. do 14.06.2018. godine, na području Grada Tuzle, došli do saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o M.B., rođen 1978. godine iz Tuzle.

Nad navedenim licem je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio šest krivičnih djela „Teške krađe“(otuđenje pmv.) iz čl. 287. stav 1 KZ FBiH.

Takođe, službenici OKP PU Tuzla su dana 11.07.2018. godine po Naredbi Općinskog suda u Tuzli izvršili pretres stana, pomoćnih objekata i pmv. koji koristi M.B., kojom prilikom su pronađeni predmeti i to: više komada saobraćajnih dozvola, raznih ključeva za putnička vozila i drugi predmeti, dok je putničko vozilo koji imenovani koristi izuzeto i bit će dostavljeno Upravi za indirektno oporezivanje, jer isto podliježe carinskom prekršaju.

M.B. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

 

8:59