Podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH protiv 3 osobe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona – Odjeljenje za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije je dana 14.06.2012.godine podnijelo izvještaj o učinjenom krivičnom djelu protiv K.M., rođen 1989.godine, A.P., rođena 1991.godine i M.F., rođen 1972.godine ( svi državljani Hrvatske), zbog postojanja osnova sumnje da su K.M. i A.P. počinili krivično djelo "Krivotvorenje novca" iz člana 205. KZ BiH, a M.F. krivično djelo "Krivotvorenje novca" iz člana 205. KZ BiH u vezi sa članom 31. KZ BiH (pomaganje).


 

Naime, postoje osnove sumnje da su K.M. i A.P., dana 14.06.2012.godine, na području Tuzlanskog kantona, na tržnici u Živinicama, stavili u opticaj novčanice (u apoenima od 50 eura) za koje postoje sumnje da su krivotvorene, nakon čega je K.M. od strane službenika PU – PS Živinice lišen slobode, te predat u nadležnost službenicima Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije MUP TK-a, koji su istog dana u saradnji sa PU Tuzla – PS Zapad lišili slobode A.P. i M.F.

 

Nad navedenim licima je u službenim prostorijama MUP TK-a izvršena kriminalistička obrada, te će ista uz Izvještaj biti predata nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje.

 

 

9:08