POSJETA XVII GENERACIJI POLAZNIKA POLICIJSKE AKADEMIJE

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prof. dr. Sead Omerbegović, policijski komesar Nedim Mutapčić, načelnik Sektora krim. policije MUP TK-a Zahid Selimbašić i poslanik u  Skupštini Tuzlanskog kantona Mehmed Suljkanović su dana 23.02.2010.godine boravili u radnoj posjeti Policijskoj akademiji (Vrace) u Sarajevu, gdje su se sastali sa direktorom Akademije Spahić Taibom i njegovim saradnicima.


 

Tokom sastanka, razgovarano je o programu policijske obuke XVII generacije polaznika Policijske akademije (50 kadeta) za zvanje policajca iz Tuzlanskog kantona, njihovim trenutnim aktivnostima na stručnom usavršavanju i osposobljavanju u skladu sa savremenim nastavnim metoda, kao i o njihovom budućem angažmanu.

Nakon sastanka, policijski komesar i ministar MUP TK-a posjetili su polaznike Akademije, kojom prilikom su se upoznali s njihovim dosadašnjim iskustvima u vezi školovanja i boravka na Policijskoj akademiji, te razmotrili određene zahtjeve polaznika, kako bi obuka bila završena što uspješnije.

 

10:17