Potpisan Ugovor o nabavci novih vozila

U prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas je potpisan Ugovor o nabavci novih motornih vozila za potrebe policije Tuzlanskog kantona, između MUP TK-a i prodajnog-servisnog centra "Nipex" Tuzla.


 

Naime, MUP TK-a je iz vlastitih prihoda izdvojio sredstva za nabavku 22 nova vozila marke "Volkswagen Pollo", koja će biti proslijeđena na raspolaganje organizacionim jedinicama, odnosno policijskim stanicama MUP TK-a.

 

Ugovor su danas potpisali ministar unutrašnjih poslova Tuzlanski kantona Bego Gutić i Pejo Nišandžić, direktor ovlaštenog Volkswagen prodajno-servisnog centra "Nipex", koji je nakon provedene tenderske procedure izabran kao najpovoljniji ponuđač.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona će u narednom periodu, shodno raspoloživim sredstvima, raditi na unapređenju materijalno-tehničke opremljenosti policije i rješavanju problema voznog parka (kojeg trenutno sačinjavaju vozila prosječne starosti oko 12 godina), a sve u cilju stvaranju što boljih uslova za rad policije i njihovo profesionalno postupanje i djelovanje u očuvanju lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

10:51