Potpredsjednik FBiH u radnoj posjeti MUP TK-a

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo je u sklopu dvodnevne posjete općinama Šekovići i Živinice boravio danas u radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, gdje se zajedno sa svojim savjetnikom Refikom Begićem, sastao sa ministrom MUP TK-a Begom Gutićem i načelnikom Sektora krim. policije MUP TK-a Zahidom Selimbašićem.


 

Tokom sastanka razgovarano je o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona, materijalno-tehničkoj opremljenosti policije, kao i rješavanju pitanja policijskih službenika MUP TK-a.

 

Potpredsjednik FBiH gospodin Kebo je ovom prilikom pohvalio dosadašnje rezultate MUP TK-a i izrazio podršku u daljem radu, s ciljem očuvanja visokog stepena imovinske i lične sigurnosti građana Tuzlanskog kantona. Takođe je istakao da je dogovorena zajednička posjeta sa ministrom Gutićem Gornjoj Maoči, radi razgovora sa stanovnicima i sagledavanja stanja sigurnosti na tom području.

 

Ministar Gutić je zahvalio potpredsjedniku FBIH na posjeti MUP TK-a i ukazanoj podršci na dosadašnjem radu ovog Ministarstva, te ga upoznao sa stanjem sigurnosti na području TK-a, kao i sa planovima i aktivnostima u narednom periodu.

 

12:17