Pretres na području Tuzle i Lukavca – lišena slobode dva lica

Službenici Uprave policije MUP TK-a (Sektor krim. policije) radeći na rasvjetljavanju i dokazivanju različitih krivičnih djela propisanih KZ FBiH, počinjenih od strane većeg broja lica sa područja općine Lukavac, nakon višemjesečne istrage od strane policijski službenika i Kantonalnog tužilaštva TK-a, po naredbi Općinskog suda Lukavac, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine osummnjičenih, kojom prilikom su pronađeni predmeti i to: pištolj cal 7,61 mm, mobilni telefonski aparati, razna tehnička oprema i namještaj, bilješke, notesi i dr.

   

Tom prilikom je utvrđeno da su lica N.A. i V.S. iz Lukavca, tokom 2017 godine i početkom 2018. godine, većem broju lica sa područja općine Lukavac pozajmljivali novac uz obavezu vraćanja istog uz nesrazmjernu kamatu, te su po izvršenom pretresanju zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Lihvarstvo“ iz čl. 298. stav 3. u vezi sa stavom 1. u vezi sa čl. 55 KZ FBiH slobode lišeni N.A. i V.S., koji su privedeni u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon čega će isti uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK-a.

         

Takođe, dana,19.07.2018.godine u Tuzli, službenici SKP MUP TK (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga), po Naredbi Općinskog suda u Tuzli  su izvršili  pretres stana koji koristi M.D., rođen 1973. godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto  manje pakovanje od pvc. folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“, „Joint“, u kojoj se nalazi biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i tablete Suboxon.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a protiv M.D. će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti podnesen Izvještaj o učinjenom krivičnom  djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. stav 3 KZ FBiH.S

13:12