Oduzeta opojna droga na području Srebrenika i Tuzle

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU Tuzla, PU Gradačac/PS Srebrenik, PU/PS Lukavac i PU Živinice/PS Banovići) su poduzimajući aktivnosti na suzbijanju i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga dana 25. i 26.01.2017.godine izvršili pretrese na ukupno četiri lokacije na području Grada Tuzle, te općina Banovići, Srebrenik i Lukavac.

Prilikom pretresa kuće na području grada Tuzla kod lica O.J., rođen 1965.godine pronađeno je i privremeno oduzeto 100 komada tableta "suboxon", nakon čega je zavedena kriminalistička obrada nad navedenim licem. Protiv O.J. će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U pretresu kuće, pomoćnih objekata i lica J.S., rođen 1985.godine na području općine Srebrenik pronađeno je i privremeno oduzeto 9 manjih pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 6 tableta bez oznake, jedna šprica s iglom, digitalna vaga i jedan tzv. “joint” sa biljnom materijom. Nad J.S. je izvršena kriminalistička obrada, te će protiv istog nadležnom Tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

15:24