Izvršeni pretresi na šest lokacija na području općina Gradačac i Gračanica

Službenici PS Gradačac su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, operativnim radom na terenu došli do saznanja o mogućim počiniocima više krivičnih djela Teška krađa i Krađa, počinjenih u proteklom periodu na području općine Gradačac i susjednih općina (radi se o licima D.M., B.I., V.E. i S.M. svi iz Gradačca), te pronašli dio predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem KD-a Teška krađa – provala u porodičnu kuću u Gradačcu (LCD TV, usisivač, frižider i dr.).

Daljnjim operativnim radom na provjeri navedenih saznanja i rasvjetljavanju KD-a, a postupajući po naredbama općinskih sudova Gradačac i Gračanica, službenici policije PS Gradačac i PS Gračanica izvršili su 05. i 06.07.2017.godine pretrese na ukupno šest lokacija na području općina Gradačac i Gračanica. Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti (tehnički predmeti, alati, skuter, aluminijske felge sa pneumaticima i dr.) koji će biti predmet daljnjih provjera s ciljem utvrđivanja njihovog porijekla.

O pretresima je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije nastavljaju daljnji rad na provjerama porijekla pronađenih predmeta i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

9:47