PS Kladanj – Službenici policije spasili dvije osobe

Službenici policije PS Kladanj su dana 26.09.2010. godine oko 17,45 sati, odmah nakon zaprimanja prijave da se na dijelu magistralnog puta, u mjestu Krševi-Ujča, općina Kladanj, na litici nalaze dvije osobe, za koje usljed nepristupačnosti terena i oštre klizave litice postoji opasnost od pada u nabujalu rijeku Ujča, upućeni na lice mjesta, gdje su ubrzo pronašli navedeni lokalitet i dvije starije osobe koje dozivaju pomoć, dok su u neposrednoj blizini zapazili pmv. marke "Polo".


S obzirom da se radilo o trenucima kada bi navedene osobe mogle pasti u rijeku, službenici policije su, dovodeći u opasnost svoje živote, pristupili spašavanju, te su ih pridržavajući se jedan za drugog, izvlačenjem, pomoću remena, uspjeli izvući na dio magistralnog puta.

Zahvaljujući brzoj reakciji policije, i uz pomoć građanina A.Č. iz Kladnja, osobe za koje je utvrđeno da se radi o Z.P., rođen 1955. godine i Lj.M., rođena 1958. godine, oboje iz Visokog, su spašene i prevežene u Hitnu službu Doma zdravlja Kladanj, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

7:41