PS Srebrenik – Rasvijetljeno više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata

Službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Srebrenik su poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela provale u trgovinsku radnju u Srebreniku, u ulici Oslobodilačkih brigada (počinjene u toku noći 16/17.05.2012.godine, kojom prilikom su otuđeni novac, cigarete i dr. predmeti) došli do saznanja o mogućem počiniocu navedenog krivičnog djela, a radi se o V.K., 1993. godine iz Srebrenika.


 

Tokom kriminalističke obrade nad V.K., službenici policije su došli do saznanja da postoje osnove sumnje da je pored navedenog KD-a V.K. počinio i još sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, u prethodnom periodu na području općine Srebrenik, gdje su predmet otuđenja uglavnom bili tehnički uređaji, alkoholna pića, sokovi, obuća i dr.

 

Službenici policije PS Srebrenik su pronašli određeni dio predmeta, za koje postoje osnovi sumnje da su otuđeni prilikom izvršenja navedenih krivičnih djela, te su isti vraćeni vlasnicima.

 

Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu Tuzla će biti podnesen izvještaj protiv V.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela «Teške krađe» iz člana 287. stav 1 KZ FBiH i krivična djela «Krađe» iz člana 286. stav 1. KZ FBiH.

 

13:55