PU Gračanica/ PU Tuzla – Rasvijetljeno više KD teške krađe

Službenici policije PU - PS Gračanica su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata (teških krađa), došli do operativnih saznanja o mogućem učiniocu istih, a radi se o S.J., rođen 1987.godine iz Gračanice.


S.J. je lišen slobode i priveden u prostorije PU Gračanica radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu mart – maj 2012.godine na području općine Gračanica, počinio više krivičnih djela teških krađa (u kojima su predmeti otuđenja uglavnom bili tehnički predmeti, razne vrste cigareta i novac).

O navedenom događaju je upoznat kantonalni tužilac, dok je S.J. dana 07.05.2012.godine uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje.

 

Službenici OKP PU Gračanica i OKP PS Gračanica su zajedničkim operativnim radom došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da je D.M., rođen 1993.godine, nastanjen u Gračanici (zajedno sa navedenim S.J.)  počinio više krivičnih djela "Teške krađe" na području općine Gračanica. Isti je lišen slobode i priveden radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz izvještaj biti predat nadležnom Tužilaštvu.

 

Takođe, službenici policije PU Tuzla - PS Centar su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela krađe i teške krađe, koje su se dogodile u posljednjih mjesec dana na području Tuzle, došli do operativnih saznanja o mogućem učiniocu istih, a radi se o V.H., rođen 1993.godine iz Tuzle.

Dana, 08.05.2012.godine V.H. je lišen slobode i priveden u prostorije PU Tuzla na kriminalističku obradu, zbog postojanja osnova sumnje da je u Tuzli, u  navedenom vremenskom periodu, počinio 4 krivična djela teške krađe nad četiri ženske osobe (u kojima je predmet otuđenja bio zlatni lančić).

O navedenom događaju je upoznat kantonalni tužilac, dok će protiv V.H. nadležnom Tužilaštvu nakon kompletiranja predmeta, biti dostavljen izvještaj.

9:32