PU Gradačac – Rasvijetljeno KD

Službenici policije PU Gradačac su radeći na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata na području općine Gradačac, došli do operativnih saznanja koja su ukazala na moguće počinioce krivičnog djela izvršenog u toku noći 20/21.04.2010. godine na lokalitetu djela pruge Brčko-Banovići,  koja prolazi kroz naselje Ormanica, općina Gradačac, kada je od strane NN lica ili više njih došlo do demontiranja i otuđenja pomoćnih šina, vl. JP Željeznice BiH.


Naime, službenici policije PU Gradačac su operativnim radom na terenu u naselju Srnice, općina Gradačac, locirali i pronašli otuđene navedene predmete, nakon čega je pronađen i lišen slobode M.T., rođen 1984. godine, nastanjen na području općine Gradačac, koji je tokom kriminalističke obrade službenicima policije u cjelosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela, dok se istraga u vezi navedenog događaja nastavlja, zbog postojanja osnova sumnje o mogućim suizvršiocima, čija je idnetifikacija u toku.

Otuđeni predmeti će biti vraćeni vlasniku, a protiv M.T. i drugih lica biće nadležnom Tužilaštvu podnesen izvještaj o učinjenom krivičnom djelu "krađe i izazivanje opće opasnosti".

13:05