PU Živinice: Otkriveni mogući izvršioci KD-a

Službenici policije Odjeljenja krim. policije PU Živinice, PS Živinice i Sektora krim. policije MUP TK-a su radeći na rasvjetljavanju  i dokumentovanju događaja – požara u Živinicama, u Ulici Stara pruga, došli do saznanja o mogućem počiniocu požara koji se dogodio 16.03.2010.godine, u kući vl. B.O., a koja su ukazivala da bi izvršilac navedenog krivičnog djela mogao biti O.O., rođen 1975. godine iz Živinica. O.O. je lišen slobode radi kriminalističke obrade, nakon čega je u potpunosti priznao izvršenje ovog krivičnog djela.


S tim u vezi, dana 20.03.2010. godine O.O. je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio KD "Paljevina", uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla  na daljnje postupanje.

Takođe, službenici policije PU Živinice su zajedno sa inspektorom PPZ (protupožarne zaštite) MUP TK-a došli do saznanja da je do požara na kući vl. M.B. i S.B., koji se dogodio 25.02.2010. godine u ulici Stara pruga u Živinicama, najvjerovatnije došlo usljed pregrijavanja bakarnih provodnika.

Službenici OKP PU i PS Živinice su takođe, radeći na rasvjetljavanju događaja od 18.03.2010.godine, kada su načelniku općine Živinice Hasanu Muratoviću upućene prijetnje putem mobilnog telefona, pronašli i ispitali mogućeg izvršioca, a radi se o licu S.B., rođen 1951. godine, nastanjen na području općine Živinice, protiv kojeg su Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijeli izvještaj o učinjenom krivičnom djelu "Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 183 stav 1 KZ FBiH.

 

12:44