PU Živinice – Rasvijetljena dva KD “Teške krađe”

 

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Živinice su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa" izvršenog u toku noći 22/23.12.2012.godine na području općine Živinice nad pomoćnim objektom - garažom M.S. (kojom prilikom su otuđene motorne pile i bušilica), došli do saznanja da je mogući izvršilac navedenog KD-a S.N., nastanjen na području općine Živinice.


U službenim prostorijama PU Živinice izvršena je kriminalistička obrada nad S.N. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, kao i KD "Teške krađe" nad kućom N.K. na području općine Živinice (odakle su otuđena dva resivera, video rekorder, bušilica i dr. predmeti), a koje je prijavljeno dana 20.12.2012.godine. 

Daljnjim radom, službenici policije pronašli su i privremeno oduzeli predmete koji najvjerovatnije potječu iz navedenih KD-a, i isti će u narednom periodu biti vraćeni vlasnicima.

Takođe, izvršena je i kriminalistička obrada nad A.Ć., nastanjen na području općine Živinice, u čijem vozilu je pronađen dio navedenih predmeta, dok je isti službenicima policije dobrovoljno predao jednu pušku s oko 30 komada municije.

Službenici OKP PU Živinice nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela, dok će protiv S.N. i A.Ć., biti dostavljeni Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzla. 

8:19