PU Kalesija – Svečano obilježen “22. maj – Dan policije TK”

U organizaciji PU Kalesija, dana 07.05.2010. godine u BKC-u "Alija Izetbegović" u Kalesiji, održana je svečana manifestacija u povodu obilježavanja 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona, kojoj su pored menadžmenta MUP TK-a, prisustvovali predstavnici PU Kalesija, predstavnici lokalne zajednice, te brojni gosti i saradnici.


 

Obilježavanje 22. maja u Kalesiji, započelo je tradicionalnim polaganjem cvijeća na spomen obilježju poginulim pripadnicima policije, nakon čega je u sali BKC-a održana prigodna manifestacija, na kojoj su se gostima obratili ministar MUP TK-a prof. dr. Sead Omerbegović, policijski komesar generalni inspektor policije Nedim Mutapčić i načelnik PU Kalesija Osman Jajčević.

 

Ovom prilikom, pohvaljeni su najzaslužniji pripadnici policije PU Kalesija, te su uručene zahvalnice dugogodišnjim saradnicima, nakon čega je upriličen zabavno-kulturni program, na kojem su nastupili članovi KUD "Halisije" iz Kalesije, inače predstavnici BiH  na nedavno održanoj Međunarodnoj smotri folklora u Turskoj.

 

Današnja manifestacija je ujedno i najava predstojećih aktivnosti u organizaciji drugih policijskih uprava na nivou MUP TK-a u povodu obilježavanja Dana policije, dok će centralna manifestacija biti održana u Tuzli, u sali Radničkog univerziteta, dana 21.05.2010.godine sa početkom u 11,00 sati.

11:28