PU Lukavac

Policijski službenici  Uprave policije MUP TK- a ( PU Lukavac) su radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela „Teške krađe“ i „Krađe“   na području općine Lukavac, došli do operativnih saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o E.Š.., rođen 1991. godine, nastanjen na području općine Lukavac.

E.Š.  je lišen slobode i priveden u službene prostorije  radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je od 25.03. do 08.12.2015. godine , počinio tri (3) krivična djela „Teška krađa“ nad porodičnom kućom i stanom (predmet otuđenja u navedenim krivičnim djelima KD-a Teška krađa bili su novac, TV prijemnik i laptop).

Takođe, policijski službenici PU Lukavac protiv E.Š. u toku 2015. godine, Kantonalnom tužilaštvu TK-a, dostavila 7 Izvještaja o učinjenim krivičnom djelu iz oblasti imovinski delikata ( 5 KD-a  Teška krađa, 1 KD Krađa i 1 KD Nasilničko ponašanje).

Pronađeni veći broj predmeta koji potiču iz krivičnih djela su vraćeni vlasnicima. O navedenom događaju je obavješten kantonalni tužilac, E.Š. je dana 06.01.2016. godine uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima  predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

9:15