PU – PS Kalesija

 

Službenici Policijske uprave Kalesija su poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja od 24.06.2012.godine oko 00,40 sati u Kalesiji u ugostiteljskom objektu (napad na službenike policije PS Kalesija, kojom prilikom su dva službenika policije povrijeđena) operativnim radom, uz koordinaciju kantonalnog tužioca, identifikovali moguće počinioce, koji su lišeni slobode i privedeni u prostorije PU-PS Kalesija radi kriminalističke obrade.


 

Nakon kriminalističke obrade, protiv sljedećih lica: J.T., rođen 1991.godine, M.T., rođen 1990.godine, S.S., rođen 1988.godine, E.N., rođen 1984.godine, E.M. rođen 1989.godine i S.M., rođen 1986.godine, svi nastanjeni na području općine Kalesija, je Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su J.T., S.S., E.N. i S.M. počinili krivično djelo "Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti", a M.T. i E.M. krivično djelo "Nasilničko ponašanje" u sticaju sa KD-om "Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti".

 

Dana, 24.06.2012.godine navedena lica su uz izvještaj predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, a službenici policije u saradnji sa kantonalnim tužiocem nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog događaja.

7:27