PU Tuzla – Narušavanje JRM

 

Dana 12.05.2012. godine oko 23,00 sata, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na lokalitetu Sonog trga u Tuzli, o čemu je od strane građana, putem više poziva, upoznata dežurna služba PS Centar. Službenici PS Centar- PU Tuzla su izlaskom na lice mjesta zatekli veću skupinu građana, koja je prisustvovala nenajavljenom koncertu. Među posjetiocima nalazila se i veća grupa navijača FK "Sloboda", koja je razbijala staklene boce, te počela verbalno vrijeđati pripadnike policije, te je u cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira, zatražena pomoć tima Jedinice policije za podršku MUP-a TK-a.


Od strane službenika policije zatraženo je od prisutnih da se raziđu, što je većina i učinila, dok je određeni broj lica, počeo na službenike policije bacati granitne kocke, drvene letve i staklene flaše, kojom prilikom je jedan službenik policije povrijeđen i prevezen u UKC Tuzla, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Skupine su se potom udaljile u raznim pravcima, dok se jedna skupina ponovo vratila na Soni trg i vrijeđala policiju.

Službenici policije će, protiv svih lica koja su narušila javni red i mir, poduzeti odgovarajuće zakonom predviđene sankcije.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio službenicima policije da nakon dokumentovanja navedenog događaja Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesu odgovarajući Izvještaj.

7:39