PS Zapad/ PU Tuzla – Pronađena “Marihuana”

Dana, 26.03.2012.godine u Tuzli u ulici I Tuzlanske brigade, službenici policije PS "Zapad" – PU Tuzla zaustavili su i kontrolisali putničko motorno vozilo u kojem su se nalazili V.I., rođen 1990.godine i L.H., rođena 1990.godine, oboje iz Tuzle, nakon čega je u vozilu uočeno 5 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuana".


V.I. i L.H. su lišeni slobode i privedeni u prostorije PS Zapad, dok je pronađena materija izuzeta radi vještačenja. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici PS Zapad – PU Tuzla rade na dokumentovanju istog.

 

 

Takođe, dana 26.03.2012.godine službenici PS "Istok" – PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela "Teške krađe" nad porodičnom kućom vl. S.H. iz Tuzle (kojom prilikom je otuđena određena količina elektro kablova), došli  do saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o R.H., rođen 1960.godine, nastanjen u Tuzli, nad kojim je izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

 

Istog dana, službenici PS Istok su operativnim radom na terenu došli do saznanja o mogućem počiniocu krivičnog djela "Teške krađe" nad kućom vl. Z.T. iz Tuzle (kojom prilikom je otuđena stolarija), a radi se o D.T., rođen 1957.godine, nastanjen u Tuzli.

 

Službenici policije rade na dokumentovanju navedenih događaja, nakon čega će biti dostavljen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

9:16