PU Tuzla – Rasvijetljeno KD “Krađe” u sticaju sa KD “Oštećenje tuđe stvari”

Dana, 18.02.2013.godine u naselju Bukinje, općina Tuzla od strane jednog ili više NN lica izvršeno je krivično djelo "Krađe" u sticaju sa krivičnim djelom "Oštećenje tuđe stvari", na štetu BH Telecoma, kojom prilikom je podesnim alatom izvršeno presjecanje i otuđenje dvije metalne cijevi, te oštećenje optičkih kablova koji su bili položeni u iste, čime je BH Telecomu pričinjena veća materijalna šteta.


Poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i otkrivanju počinioca, službenici policije PS Zapad – PU Tuzla su izvršili provjere u firmama koje se bave otkupom sekundarnih sirovina, kojom prilikom su došli do saznanja da su navedene cijevi prodate na području općine Tuzla jednoj od otkupnih stanica za manju količinu novca.

Na osnovu prikupljenih informacija identifikovana su tri lica, koja se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela, a radi se o I.A., rođen 1994.godine, Z.J., rođen 1984.godine i 17-godišnjem maloljetniku, svi nastanjeni na području općine Tuzla.

Navedena lica su pronađena i nad istima je u službenim prostorijama PS Zapad izvršena kriminalistička obrada, tokom koje se došlo do saznanja da se radi o licima koja se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina, te da su ovo krivično djelo počinili presjecanjem metalnih cijevi upotrebom krampe.

Službenici policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

8:30