PU Tuzla – Rasvijetljeno više KD teške krađe

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske upave Tuzla (OKP PU Tuzla) su preduzimajući operativne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata (uglavnom teških krađa) izvršenih u proteklom periodu na području Tuzle, došli do saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o N.Dž., rođen 1984.godine iz Tuzle (lice od ranije poznato policiji po vršenju krivičnih djela), koji je dana 04.01.2012.godine u saradnji sa službenicima PS Istok lišen slobode i priveden u prostorije PU Tuzla radi kriminalističke obrade, zbog postojaja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području Tuzle počinio više krivičnih djela "teške krađe" - provala u stanove (naselja Stupine i Brčanska Malta), gdje su predmet otuđenja uglavnom bile tehničke stvari i nakit.


 

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a nakon završene kriminalističke obrade od strane službenika OKP PU Tuzla N.Dž. je predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje.

 

Takođe, službenici OKP PU Tuzla su u saradnji sa službenicima PS Istok, lišili slobode S.D., rođen 1990.godine iz Tuzle i J.A., rođen 1988.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu udruženo sa još tri lica počinili više krivičnih djela "teške krađe" na području općina Tuzla, Čelić, Kalesija i Srebrenik (radi se o licima koja su od ranije poznata policiji po vršenju krivičnih djela).

 

Službenici policije nastavljaju operativni rad na daljem rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, s ciljem efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

8:04