Radni sastanak sa predstavnicima JKP “Saobraćaj i komunikacije Tuzla”

(26.03.2012.) V.d. policijski komesar TK-a Fadil Šljivić i načelnik PU Tuzla Zoran Teofilović, sa saradnicima, održali su danas u prostorijama MUP TK-a radni sastanak sa direktorom JKP „Saobraćaj i komunikacije – Tuzla“ d.o.o. Tuzla Vedranom Lakićem.Tokom sastanka, razgovarano je o tehničkim pretpostavkama za pristup MUP TK-a sistemu video-nadzora instaliranog na području općine Tuzla, kojim upravlja JKP "Saobraćaj i komunikacije",  što bi zasigurno povećalo sigurnost građana i zaštitu njihove imovine.

 

Naime, riječ je o značajnim tehničkim mogućnostima za djelovanje policije u oblasti javnog reda i mira, opšteg kriminaliteta i saobraćaja, koje može doprinijeti unapređenju ukupnog stanju sigurnosti na području općine Tuzla.

 

Takođe, na današnjem sastanku je dogovoren nastavak uspješne saradnje u provođenju preventivne akcije "Školska patrola" u narednom periodu, koja će biti usmjerena na zaštitu pješaka – učesnika u saobraćaju, smanjenje broja saobraćajnih nesreća i poboljšanje sigurnosti u saobraćaju.


12:48