RPZ Lukavac – Edukativno predavanje

U sklopu implementacije projekta „Rad policije u zajednici“ policijski službenici PU Lukavac su dana 26.02.2019. godine u Policijskoj upravi održali edukativno predavanje za učenike IX razreda JU OŠ „Lukavac Grad“ na temu “Profesionalna orijentacija učenika“.

Ovom prilikom učenici su upoznati sa organizacijom rada Uprave policije MUP TK-a, kao i Policijske uprave Lukavac, prezentovano im je zanimanje policajca, dužnosti policijski službenika, kao zaštita ljudi i imovine, osiguranje poštivanja važećih zakona i propisa, sprečavanje vršenja krivičnih djela i održavanje javnog reda i mira, a u cilju poboljšanja stanja sigurnosti i uslova života svih građana Tuzlanskog kantona. Takođe učenici su upoznati sa načinom zasnivanja radnog odnosa u MUP TK-a, odnosno sa procedurama i načinom prijema putem Javnog oglasa shodno Pravilniku o postupku i rasporedu testiranja kandidata u procesu odabira policijski službenika MUP TK-a.

Policijski službenici PU Lukavac su održali i predavanje iz oblasti sigurnosti saobraćaja na teme: „Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola“ i "Upravljanje nedozvoljenom brzinom" – odredbe ZOOBS-a i Zakona o prekršajima FBiH. Tom prilikom učenici su se upoznali sa laserskim uređajem za mjerenje brzine kretanja m/v Tru CAM i uređajem za utvrđivanje stepena alkoholisanosti vozača alkometrom Alco Quant.

Navedenom predavanju prisustvovalo je oko 80 učenika navedene škole.

11:46