Sastanak proširenog kolegija ministra i policijskog komesara

U prostorijama Policijske uprave Lukavac danas je održan prvi radni sastanak proširenog kolegija novoizabranog ministra unutrašnjih poslova TK-a Bege Gutića i policijskog komesara MUP TK-a Nedima Mutapčića.


Tokom sastanka, razmatrana je informacija o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za 2010. godinu,  zatim aktivnosti u vezi izrade Programa i plana rada MUP TK-a za 2011. godinu, kao i budući pravci operativnog djelovanja.

 

U svom obraćanju ministar MUP TK-a Bego Gutić je ukazao na planove, ciljeve i zadatke MUP TK-a u narednom periodu, koje se odnose, prije svega, na poboljšanje cjelokupnog imidža Ministarstva, razvoj lokalnih policijskih stanica, unapređenje saradnje sa drugim policijskim agencijama, poboljšanje materijalno-tehničke opremljenosti, te unapređenje saradnje sa medijima i građanima, kroz proaktivan odnos kreiranja atmosfere razumijevanja i povjerenja, u obostranom obavljanju zahtjevnih i odgovornih poslova.


Policijski komesar Nedim Mutapčić predstavio je sigurnosne pokazatelje za 2010. godinu, te ukazao na potrebu intenziviranja budućeg djelovanja policije u pogledu otklanjanja uočenih nedostataka, s akcentom na preventivu i suzbijanje svih oblika organizovanog kriminala, a prvenstveno pojavnih oblika koji su trenutno dominantni i traže punu operativnost.

13:12