Pronađeno 17 paketića “opojne droge”

Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga  Sektora krim. policije MUP TK-a su radeći na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga dana 20.01.2012.godine u Tuzli u ulici Ismeta Mujezinovića, legitimisali i izvršili pretres Z.I., rođen 1981.godine i J.V., rođen 1987.godine, oba iz Bijeljine, kojom prilikom kod istih nije pronađena opojna droga, te je utvrđeno da je Z.I.  progutao određen broj paketića s opojnom drogom.


 

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, koji je izdao naredbu za tjelesni pregled Z.I. u UKC Tuzla, gdje je ljekarskom intervencijom kod istog pronađeno 10 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Heroin".

 

Istog dana, službenici navedenog Odjeljenja su postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla izvršili pretres stana i dr. prostorija u Tuzli i putničkog motornog vozila koje koristi  S.Č., rođen 1985.godine iz Tuzle, kojom prilikom je pronađeno 7 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Canabis".

 

Pronađene materije su izuzete radi vještačenja, a navedena lica su privedena u prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade.

 

Službenici policije MUP TK-a rade na dokumentovanju navedenih događaja.

9:45