SKP MUP TK – Izvršeno 8 pretresa na području općine Tuzla

(20.11.2012.god.) Službenici Sektora kriminalističke policije MUP TK-a su u saradnji sa službenicima OKP PU Tuzla, PS Zapad – PU Tuzla i Jedinicom policije za podršku MUP TK-a, a po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres 8 kuća i pomoćnih objekata, te motornih vozila na području općine Tuzla. Prilikom pretresa navedenih lokacija pronađeni su sljedeći predmeti: 5 pištolja s određenom količinom municije, ključevi za startanje, blokadu i deblokadu vozila, mobilni telefoni, video kamere, foto aparati, zlatni nakit, CD – ovi i dr.


Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti i biće predmet provjera od strane službenika policije MUP TK-a, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu s izvršenjem određenih krivičnih djela, i to: "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", "Teška krađa", "Krađa" i "Nedozvoljena trgovina zlatnim novcem i zlatom".

Nakon izvršenih pretresa u službene prostorije MUP TK-a privedeno je i saslušano 5 lica, dok će o svemu biti upoznato Kantonalno tužilaštvo Tuzla.

Navedene aktivnosti policije još uvijek traju, i više informacija će biti saopšteno po njihovom završetku.

11:24