Uprava policije MUP TK – Pronađena opojna droga

Dana, 21.5.2021.godine u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/SKP/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres lica A.J., rođen 1993.godine iz Tuzle, kojom prilikom su pronašli tri pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "amfetamin".

Istog dana, policijski službenici PU i PS Živinice - Tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u Živinicama izvršili pretres A.R., rođen 1993.godine kod kojeg su pronašli dva manja pakovanja od pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su policijski službenici PU Tuzla - PS Centar u Tuzli izvršili pretres A.D., rođen 1988.godine iz Tuzle kojom prilikom su pronašli jedan "joint" i jednu pvc. kutijicu sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "cannabis".

O događajima je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje su poduzeli policijski službenici, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja.

10:48