Svečano otvorena renovirana Lokacija za izdavanje ličnih i drugih dokumenata Odjeljenja za administraciju Tuzla

Danas (06.02.2018.godine) su, uz prisustvo predsjednika Skupštine TK-a, premijera Tuzlanskog kantona sa ministrima u Vladi TK-a, menadžmenta MUP-a TK-a sa saradnicima, gradonačelnika Tuzle, predstavnika mass medija i drugih zvanica, svečano otvorene renovirane i savremeno opremljene prostorije Odjeljenja za administraciju Tuzla, odnosno Lokacija za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila, u sklopu zgrade sjedišta MUP-a TK-a u Tuzli u Ulici Mirze Delibašića.

Naime, riječ je o rekonstruisanim i savremeno adaptiranim prostorijama Odjeljenja za administraciju Tuzla, u cilju unapređenja rada i stvaranja što boljih uslova građanima i privrednim subjektima u ostvarivanju njihovih prava iz nadležnosti MUP TK - Odjeljenja za administraciju Tuzla, na jednom mjestu i u vlastitim prostorijama.

„Kao što sam i ranije govorio, opredjeljenje MUP-a TK-a, Vlade TK-a i Skupštine TK-a je rad na strateškom cilju podizanja nivoa kvaliteta pružanja usluga stanovništvu Tuzlanskog kantona i mi na ovim projektima vraćanja Lokacija za izdavanje ličnih i dr. dokumenata iz prostorija JP BH Pošte u vlastite prostorije, radimo unazad dvije godine. U 2016.godini smo to uradili u općinama Lukavac i Banovići, a u 2017.godini u Tuzli, Kalesiji i Kladnju. Kroz ove projekte poboljšavamo usluge građanima TK-a i pravimo uštede u budžetu MUP-a i Vlade TK-a. Samo kroz projekat u gradu Tuzla, koji je koštao oko 307 000 KM, uštedit ćemo oko 60 000 KM na godišnjem nivou koje smo do sada davali JP BH Pošte, tako da će se ovaj projekat isplatiti za narednih pet godina. Nećemo stati na ovome, stvaramo preduslove za vraćanje lokacija i u preostalih šest općina“ - istakao je ministar unutrašnjih poslova TK-a Husein Topčagić.

U svom obraćanju premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić istakao je da je „u Planu i programu Vlade Tuzlanskog kantona, koji je predstavljen 2015.godine, najavljeno značajnije ulaganje u materijalno-tehničko opremanje svih onih institucija kojima upravlja Vlada TK-a. U prve dvije godine su prioritet bili policijski službenici, odnosno Uprava policije, gdje smo uložili značajna materijalno-tehnička sredstva, prije svega za kupovinu vozila, specijalističke opreme, primanje oko 200 novih policijskih službenika. Sada su značajna sredstva uložena u opremanje Sektora za administraciju i podršku unutar MUP TK-a, koji je vrlo važan Sektor i koji obavlja jednu vrlo važnu društvenu djelatnost. Ovim projektom imamo trostruku korist, i to smanjenje zakupa, podizanje na veći nivo usluga koje se pružaju građanima, a uslovi u kojima rade službenici ovog Ministarstva su puno kvalitetniji“.

„Godinama nastojimo da imamo jednu vrlo dobru administrativnu četvrt u gradu Tuzla, gdje bi građani mogli razne svoje poslove obaviti pješke. Naša administrativna četvrt je zapravo između MUP-a TK-a i Pošte, gdje se nalaze sve važne institucije, banke, advokati, notari, hoteli, veliki parkinzi i dr. Dobro je da imamo ovdje u MUP TK-a šaltere za pružanje usluga građanima na jednom visokom nivou. Čestitam Vladi TK-a i MUP TK-a na dobro odrađenom poslu u funkciji kvalitetnijeg života građana„ - rekao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

12:13