Učešće službenika MUP-a TK-a u “Maršu mira 2018”

Uz podršku menadžmenta MUP-a TK-a i u saradnji sa Sindikatom policije MUP-a TK oko 46 službenika ovog Ministarstva, dana 08.07.2018. godine su se u mjestu Nezuk, općina Sapna, priključiii brojnim učesnicima "Marša mira - Srebrenica 2018", u okviru obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Prije priključivanja drugim učesnicima navedenog pohoda u Nezuku, službenici MUP-a TK-a su se u jutarnjim satima okupili ispred zgrade sjedišta MUP-a u Tuzli, gdje su ih ispratili , načelnik Odjeljenja za kodinaciju i usmjeravanje u Upravi policije MUP TK-a Kemal Suljkić sa saradnicima i predsjednik Sindikata policije MUP-a TK-a Dževad Velagić, koji su dali punu podršku ovom hrabrom i humanom pohodu i zaželjeli svima uspješan dolazak u Potočare.

Takođe, napominjemo da će policijski službenici MUP-a TK-a u okviru svojih nadležnosti, kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista prošla u najboljem mogućem redu.

12:47