Uprava policije MUP TK-a – Oduzeta opojna droga

Dana,16.10.2018.godine u Tuzli, službenici SKP MUP TK, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga obavljajući redovne poslove i zadatke uočili su pmv., kom  prilikom su bez pismene naredbe izvršili pretres  lica u kojem su se nalaziili  V.Dž., rođen 1985. godine, nastanjen na području općine Gračanice i A.H., rođen 1980. godine iz Tuzle. Prilikom pretresa kod A.H. je pronađen „Joint“ u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je V.Dž. dobrovoljno predao jedan paketić od  pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja preduzeli službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK-a.

Takođe, dana 16.10.2018.godine u Srebreniku, policijski  službenici PS Srebrenik  su izvršili  pretres bez pismene naredbe lica H.K., rođen 1999. godine, nastanjen na području općine Srebrenik, kojom prilikom su kod istog  pronašli i oduzeli „Joint“ u kojoj se nalazila  biljna materije  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Istog dana u Srebreniku, policijski službenici PS Srebrenik su izvršili kontrolu pmv. kojim je upravljao A.B., rođen 1991. godine,  nastanjen na području općine Srebrenik, i tom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli jednu manju kutijicu u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drobilicu. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenih događaja preduzeli policijski službenici PS Srebrenik.

 

9:10