Uprava policije MUP TK-a – Oduzeta opojna droga „Heroin“

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP i PS Kladanj)  su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, dana 01.02.2019. godine na području općine Kladnja izvršili kontrolu pmv. kojim je upravljao D.J., rođen  1982. godine, nastanjen na području općine Zvornik.

Tom prilikom kod  D.J. je pronađeno i oduzeto jedno manje pakovanje od pvc. vrećice u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin i jedno veće pakovanje od pvc. vrećice sa sadržajem  materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin (ukupno oko 85 gr), procijenjene vrijednosti u uličnoj prodaji  oko 4000 KM.

D.J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Novlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH, koji je nakon kriminalističke obrade dana 02.02.2019. godine, uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predat nadležnom  tužiocu Kantonalnog tužilaštva TK-a na dalje postupanje.

14:28