Uprava policije MUP TK-a – Pretresi na području Tuzlanskog kantona

U skladu sa Operativnom planu u borbi protiv KD imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a  su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija, Gradačac i Živinice, dana 26.09.2018. godine na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na 11 lokacija.

Prilikom pretresa  su pronađeni i oduzeti sledeći predmeti: tri automatske puške cal. 7,62, vojnička puška M-48, malokalibarska puška, pištolj cal 7,62, gasni pištolj, 6 manjih pakovanja od pvc folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis “, manji grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, 21 tableta „Trazem“ i „Medilex“, nargila sa tragovima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, joint, dvije šprice, drobilica, novac i tri mobitela.

O navedenIm aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedenih događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv M.S., rođen 1976. godine, nastanjen na području općine Sapne, M.B., rođen 1964. godine iz Tuzle, E.M., rođen 1978. godine iz Tuzle, M.R., rođen 1992. godine, nastanjen na području općine Srebrenik i Š.Č., rođen 1988. godine iz Živinica bit će dostavljen  Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja iili eksplozivnih materija iz čl. 371 KZ FBiH. A.B., rođen 1987. godine iz Lukavca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio prekršaj iz ZOOM-a TK-a, M.H., rođen 1980. godine i A.M., rođen 1966. godine, oba nastanjena na području općine Kalesije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Iznuda“ iz čl. 295. KZ FBIH, M.S., rođen 1993. godine iz Lukavca , zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH , M.B., rođen 1964. godine iz Tuzle i A.M., rođen 1981. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ FBiH.

   

16:09