Uprava policije MUP TK-a – Izvršen pretres na 13 lokacija

U skladu sa Operativnom planu borbe protiv KD imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a  su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija, Gradačac, Gračanica i Živinice, od 26. do 30.10.2018. godine na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na 13 lokacija.

Prilikom pretresa  su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj cal. 7,65 mm, veća količina bakarnog posuđa, 4 manja pakovanja pvc folije u kojoj se nalazila   biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis-Sativa “(oko 50 gr), određena količina  biljne materije upakovana u pvc foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Canabis-Marihuana i digitalna vaga.

 

O navedenim aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedenih događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv S.S. rođen 1998. godine iz Živinica bit će dostavljen Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH ; A.Č. rođen 1976. godine iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz čl. 239. KZ FBiH; D.T. rođen 1957. godine, nastanjen na području Grada Tuzle za počinjeno krivično djelo propisano ZOOM TK-a; E.V. i E.Z. nastanjeni na području općine Gradačac. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Teške krađe“. Krimininalističkom obradom nad E.V. i E.Z. rasvjetljeno je sedam krivičnih djela „Teške krađe“ tj. otuđenja uređaja za proizvodnju destilovanog alkoholnog pića. Navedena lica će bit predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK-a na dalje postupanje.

14:58