Uprava policije MUP TK – Prezentacija ronilačke opreme i donacija alkotesta

Danas, 15.12.2020.godine, u prostorijama Uprave policije MUP-a TK-a, od strane predstavnika firme - zastupništva Dräger iz Visokog i Fire Trade Srebrenik, održana je prezentacija profesionalne ronilačke opreme, kojoj je prisustvovao direktor Uprave policije MUP-a TK-a Safet Ibrahimović sa saradnicima.

Naime, riječ je o profesionalnoj opremi i uređajima za ronjenje Dräger PSS® Dive EN s ugrađenim džepovima za utege koji se jednostavno konfigurira za 1 ili 2 boce, s plućnim automatom ili maskom za cijelo lice i Dräger Secor 7000s  regulatoru ronjenja namjenjenom za profesionalne ronioce.

Ovom prilikom, od strane predstavnika navedenih firmi Upravi policije MUP-a TK-a uručena je donacija - jedan specijalni uređaj za beskontaktno utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu „Dräger Alkotest 5000“. Direktor Uprave policije izrazio je zahvalnost za donaciju i istakao da će alkotest zasigurno koristiti policijskim službenicima za još efikasnije obavljanje redovnih poslova i zadataka.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona će u narednom periodu, shodno planiranim i raspoloživim sredstvima, razmotriti nabavljanje navedene opreme.

15:13